Köstence Yunus Emre Enstitüsü’nde Ahşap ve Seramik Üzerine Boyama Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü 4-8 Nisan 2022 tarihleri arasında usta öğretici Gülçen Baykara tarafından verilen Ahşap ve Seramik Üzerine Boyama Atölyesine ev sahipliği yaptı. Beş gün boyunca devam eden çalışmalarda el sanatının temel teknikleri gösterilerek, öğretildi.

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var" Türk atasözünden yola çıkarak açılan Ahşap ve Seramik Üzerine Boyama Atölyesinde kursiyerler ahşap tepsi ve seramik kahve fincanları ve tabakları üzerine sulu transfer tekniğini uyguladılar. Ahşap sanatının inceliklerini ve Türk kültürünün naif tasarımlarının işlendiği bu eğitim boyunca kursiyerler hem kültür öğelerinin sanata yansıtılmasını deneyimleme fırsatı buldular hem de Enstitü sayesinde sanatsal becerilerini geliştirdiler.

Sosyal hayatın bir parçası olan sanat, kültürel unsurlarla birleştiğinde vazgeçilmez bir tutku haline dönüşebilmektedir. Bu bilinçle hareket eden Enstitümüz Köstenceli sanat severlerin kültürümüze olan ilgilerini, sanat ve zanaat arasındaki sarsılmaz ilişkiyi daha iyi kavradıkları sıcak bir ortamda ahşabın mistik ruhunda bu deneyimi yaşama imkânı buldular.

Atölye çalışmalarına katılan kursiyerler, kursun sonunda yaptıkları çalışmalarla hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Diğer Etkinlikler

Köstence Yunus Emre Enstitüsü çocuklarımızın sanatsal üretkenliklerini artırmaya yönelik düzenlediğimiz kurslarımızın...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği kültür - sanat etkinlikleri ile Romanya ve Türkiye arasında kültür bağlarını...