Köstence Yunus Emre Enstitüsünde Çocuklar için Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü çocuklarımızın sanatsal üretkenliklerini artırmaya yönelik düzenlediğimiz kurslarımızın birinin daha sonuna geldik. 5-12 yaş arası çocuklarımıza yönelik Türk el sanatlarımızdan Ebru Sanatı atölyemiz 1 Ekim - 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

Kursta çocuklar renkleri tanıma, fırça kullanımı yanı sıra, renklerin suyla dansını, sanatta sakinlik ve sabrı öğrendiler.

Çocuklar için düzenlenen kurs gelecek nesillerin mimarları olan çocukların ebrunun gizemli dünyasını keşfetmelerini sağlamaktadır. Kendi yaptıkları eserleri gören çocukların sevinçle karmaşık şaşkın bakışları ve ebru sanatının özgür dünyası çocukların hayal dünyalarındaki sınırları da ortadan kaldırmaktadır.

Çocuklar ahșap, kanvas ve kumaş üzerine de ebru yapmayı öğrendiler. Çocukların hayal dünyalarındaki sınırsızlık ebru sanatının renk cümbüşünde farklı ürünlerle ortaya çıkma fırsatı yakaladılar. Günümüz dünyasında sanal hayatın tam ortasında kendini bulan gelecek nesiller için ebru sanatının yapılması ve kısa sürede mucizevi sonuçlar vermesi çocukların ilgisini çekti ve onların ayrıca Enstitümüz vasıtası ile sosyalleşmelerini sağladı. Kültür ve sanatımızın vazgeçilmez imgesi olan düşünce varlık fikri küçük yaştaki kursiyerlerimiz için de bir eğlence kaynağı olduğu şüphesizdir.

Bir terapi yöntemi olarak ebru sanatının birçok faydası vardır. Atölye sonunda renkleri tanıyan, fırça kullanımını öğrenen, renklerin suyla dans edişine yakından şahitlik ederek, üreten ve ürettiğinin beğenilerek takdir görmesi çocukların kendilerine olan güvenini artırdı.

Atölye çalışmalarına katılan çocuklar, kursun sonunda yaptıkları çalışmalarla hatıra fotoğrafları çektirdiler ve kendilerine katılım belgeleri takdim edildi.

Diğer Etkinlikler

Romanya'nın Karadeniz kıyısında faaliyet gösteren Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından 1 Haziran Romanya Çocuk Günü...

28 Mayıs 2022 tarihinde Dobruca bölgesindeki devlet okullarına yönelik, Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği kültür - sanat etkinlikleri ile Romanya ve Türkiye arasında kültür bağlarını...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği kültür - sanat etkinlikleri ile Romanya ve Türkiye arasında kültür bağlarını...