105. Doğum Yılında Orhan Veli

Yazıcı-dostu sürüm

Orhan Veli Kanık 105. doğum yılı münasebetiyle, Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anma programında konuşmacı olarak; Romanya Yazarlar Birliği Köstence Şubesi ve Kırım Tatarları Yazarlar Birliği üyeleri Güner Acmola ve Emel Emin ve Niğde Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr.Şüheda Önal yer aldı.

Etkinliğe T.C Köstence Başkonsolosunun eşi Dr.Şahinur Turan, Romanya Yazarlar Birliği Köstence üyeleri ile Ovidius Üniversitesi Türkçe-Rumence Bölümü öğrencileri katıldı.

Faaliyette, Emel Emin Garip Akımı ve Orhan Veli'nin şiirsel hayatı hakkında bilgi verdi. Orhan Veli’nin, Melih Cevdet ve Oktay Rıfat ile birlikte çıkardığı Garip isimli kitaptan bahseden Emin, Garipçilerin şiir yaklaşımı hakkında konuştu. Daha sonra söz alan Şüheda Önal, Orhan Veli’nin hayatına dair detaylar vererek sadece şiirsel yaşamının değil yazınsal yaşamının da dikkatle incelenmesi gerektiğine değindi. Son olarak Orhan Veli’nin "İstanbul’u Dinliyorum" şiirini Rumenceye çeviren Güner Acmola, şiir üzerine incelemeleriyle konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik şairin öne çıkan şiirlerinden örnekler okunmasıyla son buldu.