Romanya’da “V. Sarı Saltuk Buluşması”

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) tarafından, Dobruca Türk İşadamları Derneği (TİAD) katkıları ile düzenlenen geleneksel “V. Sarı Saltuk Buluşması” 3 Eylül 2016 tarihinde Babadağ’da gerçekleştirildi.

Babadağ’da programın birinci bölümü Babadağ Belediye Binası'nda UKİD Başkanı Musa Serdar Çelebi, Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş,  Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ve Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel’in açılış konuşmaları ile başladı. Şefik Kantar tarafından yazılan ve Rumenceye çevrilen “Sarı Saltuk Baba” adlı kitabın tanıtımı yapıldıktan sonra Sarı Saltuk Türbesi’nde dualar edildi ve âşıklar tarafından bağlama dinletisi yapıldı.

Ünlü Türk mutasavvıfı Sarı Saltuk Baba’nın Balkanlar’a gelişinin 753. yılında gerçekleşen buluşmada Babadağ’da bulunan halka yemek dağıtıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarı Saltuk Baba, Babadağ’da anıldı. Programa katılan misafirler yapılan organizasyondan memnuniyetlerini dile getirerek aynı etkinliğin gelecek yıllarda da devam etmesini dilediler.