Köstence’de Türkçe Kursları Sertifika Töreni ve Öğretim Yılı Açılış Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü,  17 Eylül 2018 tarihinde “ Türkçe Kursları Sertifika Töreni ve 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Programı”nı düzenledi.

Programın açış konuşması Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu tarafından yapıldı. T.C. Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan ise konuşmasında Enstitü kursiyerlerini tebrik ederek bu faaliyette emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra Türkçe Yaz Okulu programına katılan kursiyerlerden Elvir Bolat ve Maria Enache yaz okulu deneyimlerini davetlilerle paylaştı. Açış konuşmalarının ardından keman hocası Alev Gafar ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü keman kursu öğrencileri Türk ezgilerinden oluşan müzik dinletilerini sundular.

Müzik dinletisinin ardından gerçekleşen sertifika töreninde, öğrenciler sertifikalarını Başkonsolos Sulhi Turan, Dobruca Türk İşadamları Derneği Başkanı Ömer Karahasanoğlu’nun elinden aldı. Sertifika töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Programa T.C. Köstence Başkonsolosu Sayın Sulhi Turan ve Konsolosluk mensupları, THY Köstence Müdürü Güneş Tanay, Dobruca Türk İşadamları Derneği Başkanı Ömer Karahasanoğlu, T.C. Köstence Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Arif Cevlek ve kursiyerler katıldı.