Köstence’de “Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri”

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve İ.B.B. Orkestralar Müdürlüğü iş birliğinde Köstence ve Mecidiye şehirlerinde “Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri” programı düzenlendi.

12 ve 14 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen konserlere Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu, Muavin Konsolosları, Rus Konsolosluğu Kültür Ataşesi, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü, İ.B.B. Orkestralar Müdürü, Andrei Şaguna Üniversitesi Başkanı, Dobruca Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı ve dernek üyeleri, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü ve öğretmenleri yanı sıra birçok davetli katıldı.

Kahramanlık türküleriyle başlayan konserlerde Türk halk müziğine ait birbirinden güzel parçaları çok farklı bir koreografiyle seslendiren koronun performansı izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Konserin ikinci bölümünde ise Balkan ezgilerine ait özgün parçaların çalınmasıyla izleyiciler coşkulu anlar yaşadı.

Konser bitiminde Köstence YEE Müdürü Ramazan Yılmaz, Türk Halk Müziği Topluluğu orkestrasına ve İ.B.B. Orkestralar Müdürü Celal Sevencan’a teşekkürlerini sunarak hediyelerini takdim etti. Enstitü olarak Köstence'de bu tür etkinlikleri gerçekleştirmekten büyük sevinç duyduğunu belirten Yılmaz, bu faaliyetlerle iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin kuvvetleneceğini ifade etti.

Konserler teşekkür konuşmaları ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.