Köstence’de Mehter Rüzgârı

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü 24 Eylül 2016 tarihinde, T.C. Köstence Başkonsolosluğu, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Dobruca Türk İşadamları Derneği’nin iş birliğinde “Mehter Takımı Konseri” etkinliği düzenledi.

Program öncesinde dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu unvanını taşıyan Mehter hakkında bilgi verildikten sonra has duruşla sahneye gelen Mehter takımı,  kostümleri ile Köstencelilerin ilgisini çekerken marşlarla da dinleyenleri coşturdu.

Açış konuşmasında söz alan Enstitü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, “Tarihimize ait bu önemli değerin Köstence halkıyla buluşmasından onur duyuyorum. Bu etkinliğimizde Köstencelilerin beğenisini çekecek, hem tarihi bir görsel şov, hem de Türk müziğinin değişik tınılarını tanımalarını sağlayacak bir konser düzenlemeyi amaçladık. Konserimiz boyunca konuklarımızın güzel vakit geçirirken Türk kültürünü de yakından tanımalarını dilerim.” diyerek bu etkinliklerin yıl boyunca çeşitlenerek süreceğini belirtti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinlikte;  Osman Paşa Marşı,  Estergon Kal'ası, Kırımdan Gelirim, Eski Ordu Marşı, Ceddin Deden, Mehter Marşı, Eski Malazgirt Marşı, Yelkenler Biçilecek, Sancak Marşı, Devlet Marşı, Genç Osman, Hücum Marşı icra edildi.

Mehter marşını ilgiyle takip eden ve gösteri boyunca telefonları ve kameraları ile kayıt alan izleyiciler, gösterinin her dakikasının oldukça ilgi çekici olduğunu vurguladılar. Hem ulusal hem de yerel basın temsilcilerinin de bulunduğu gösteriye Rumen devlet yetkilileri de katıldı. 

Halkın beğenisi toplayan gösteri dakikalarca ayakta alkışlanarak son buldu.