Köstence'de Dostluk Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye-Romanya Diplomatik İlişkilerinin 140. yıl dönümü vesilesiyle Köstence Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları, Köstence "Oleg Danovski" Opera ve Balesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi iş birliğinde düzenlenen "Dostluk Konseri" 26 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Oleg Danovski Operasında düzenlenen etkinliğe Konsolosluk mensupları, Türk Hava Yolları Müdürü Güneş Tanay, Türk ve Tatar Birliği üyeleri, basın mensupları ile Köstencede bulunan Rumen ve Türk misafirler katıldı.

Konserin açış konuşmaşında Opera Müdürü Daniela Vladescu: “Bugün bizler için önemli bir gecede buluştuk. Burada kırk dördüncüsünü düzenlediğimiz 'Uluslararası Dans ve Müzik Festivali'nin açılışını Türkiye’den değerli sanatçılarımız ile bu konserle yapıyoruz. Türkiye ve Romanya diplomatik ilişkilerinin 140. yılını kutluyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Ardından söz alan Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu ise, “ Romanya ve Türkiye ortak bir tarihi paylaştılar. 140 yıldır süren siyasi, kültürel, ekonomik ilişkiler dostluk çerçevesinde gelişti. Enstitü olarak hedefimiz bu ilişkilere olumlu katkı sağlayarak kültürel çalışmaları artırmaktır. Bunun en güzel örneklerinden biri olan bu konserde tüm iş birliklerimize, kıymetli sanatçılarımıza teşekkür ederim. Son olarak Romanya Devleti’nin 100. yılını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 95. yılını en içten dileklerimle kutlarım.” ifadelerini kullandı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç konuşmasında böylesine anlamlı bir kutlamada yapılan böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türk ve Rumen ezgileri olan Köçekçe, Efem Türküsü, Laçin, Yunus Emre Oratoryosundan Bad-ı Sabaya Sorsunlar, Köroğlu, Çökertme, Memleketim ve Rapsodia Romana, Valurile Dunarii, Floare Alba, Te İubesc ile klasik eserlerden oluşan programda şarkılar dostluk için söylendi. Konserde sahne alan Şef Vladimir Lungu, Soprano Aytül Büyüksaraç, Soprano Burçin Savigne, Tenor Aydın Uştuk, Bariton Cengiz Sayın, Soprano Daniela Vladescu, Soprano Nıcoleta Ardelean, Soprano Laura Eftimie, Tenor Razvan Sararu ile Oleg Danovski orkestrası davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Yoğun katılımın yaşandığı gece toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.