Köstence’de “Doğu Ekspresi” Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Köstence Başkonsolosluğu iş birliği ile 25 Mayıs 2017 tarihinde Köstence Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi’nde “Doğu Ekspresi” adlı bir konferans düzenlendi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve konsolosluk mensupları, Cumpana Belediye Başkanı, Dobruca Türk İş Adamları Derneği üyeleri, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammet Bülbül ve kolej öğretmenleri, Romanya Demokrat Türk Birliği ve Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği temsilcileri, müfettişlik temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açış konuşmaları Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel tarafından yapıldı. Açış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Emanuel Plopeanu çalışmasını sunarken, programa Türkiye’den katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Karaer de “Orıent Expres” konulu çalışmasını dinleyicilerle paylaştı. Konuşmacılar, Doğu Ekspresi’nin ortak tarihteki yerini karşılaştırarak, akabinde bu eksperesin edebiyat ve sanattaki yerine değindiler.