Köstence’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence’de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Mandala Toplantı Salonunda, 15 Temmuz 2019 tarihinde bir anma töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan, Romanya Demokrat Türk Birliği Başkanı Fedbi Osman, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Birliği temsilcileri, Köstence Vali Yardımcısı Şenol Ali,  Türk Hava Yolları Müdürü Armağan Otlak’ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi ve ülkede bulunan Türk ve soydaş vatandaşlar  katıldı.

Program şehit ve gaziler için bulunulan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılmasının ardından günün önemini anlatan sinevizyon gösterimi yapılarak konuşmalara geçildi.

Konuşmalarda söz alan Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu: “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi yok etmek isteyen vatan hainleri kanlı bir darbe girişiminde bulunmak istediler. Yalnız aziz milletimiz ölümü göze alarak cesaretleriyle, dirayetleriyle bu hain darbe girişimini püskürterek tarih yazdılar. Bizler burada aziz milletimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi yâd ederek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnet gazilerimizi saygıyla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Arif Cevlek konuşmasında, FETÖ terör örgütü ve bu terör örgütünün hem Türkiye’de hem de yurt dışında tamamen bitirilmesi noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan ise yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Hükümetine, Parlamentosuna ve Halkına karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe teşebbüsünün üçüncü yıl dönümünü anma münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz.  Bu vesileyle vatanımızın bütünlüğünü, ülkemizin demokrasisi ve milli birliğini korumak amacıyla darbe girişimine karşı çıkmaları sırasında hayatlarını kaybeden şehit güvenlik görevlilerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle düzenlediğimiz bu etkinliğe katılarak, birlik, beraberlik ve dayanışmamıza verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederiz.” dedi.

Anma töreni Enstitü tarafından hazırlanan ve Türk halkının darbecilere karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde sergilediği kahramanlığı gösteren “15 Temmuz  Milli İradenin Yükselişi“ isimli fotoğraf sergisinin açılışıyla son buldu.