Köstence Yunus Emre Enstitüsü 5 Yaşında

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, 14 Kasım 2016 tarihinde, beşinci kuruluş yıldönümünü kutladı. Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Ali Bozçalışkan, Enstitü öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasında söz alan Enstitü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel,  Köstence’de 2011 yılından beri faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünün burada Türkçe öğretiminin dışında Türk kültürünü tanıtmayı, kültür ve sanat yoluyla ulusal, geleneksel ve çağdaş değerler arasında kalıcı bir etkileşim sağlamayı, ayrıca geleneksel sanatlar ve kültürel mirasın korunmasını amaçladığını belirtti. Yüksel, amaçları doğrultusunda Köstence’de düzenlenen etkinliklerin yanı sıra, Enstitünün kültür politikalarının geliştirilmesi konularında da çalıştığını ifadelerine ekledi.

Açış konuşmalarının ardından Enstitünün kültür çalışmaları kapsamında yaptığı konserler,  sergi ve kitap tanıtımları, konferanslar, film gösterimleri ve çeşitli atölye çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlik, beşinci yıl pastasının kesimi ve toplu çekilen fotoğraflarla son buldu.