Gönül Köprüleri Sanatla Kuruluyor

Yazıcı-dostu sürüm

Ünlü Rumen ressam Sorın Adam, Türkiye izlenimlerini aktardığı yirmi iki  seçkin eserden oluşan resim sergisini, Köstence Sanat Müzesinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sanatçı, Türkiyedeki şehirlerden çeşitli kareler ve İstanbul tutkusunu aktardığı eserlerinde Köstencelilere tam bir görsel şölen sundu. Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterilen sergi Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ve Konsolosluk mensupları,  Köstence Sanat Müzesi Müdürü Doina P?uleanu,  Andrei Şaguna Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari, Ovidius Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve sözcüsü Yrd. Doç. Dr. Daniel Citiriga, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürleri ve kolej öğretmenleri, Ressam Gheorghe Caru?iu, Köstence Oil Terminal Şirketi Müdürü Silviu Wagner,   Türk İşadamları Derneği üyeleri ve birçok basın mensubunun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açış konuşmalarında söz alan Sorın Adam; herkesin alkışlarını toplayan bu serginin Yunus Emre Enstitüsü Köstence Türk Kültür Merkezinin destekleriyle Köstencede gerçekleştirilmesinden müteşekkir olduğunu,  Türk ve Rumen Bayrakları altında böyle güzel bir vesile ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanatçının gözünden Türkiyeyi görmek isteyenler için resim sergisi Köstence Sanat Müzesi ev sahipliğinde 1-21 Ekim 2015 tarihleri arasında açık kalacaktır.