Etnik Kültürlerin Buluştuğu Festivalde Ebru Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen “Tulça Çeşitliliğin Temeli” isimli programa Köstence Yunus Emre Enstitüsü, geleneksel Türk el sanatlarından ebru gösterimiyle katıldı. Avrupa Çeşitlilik Merkezi Derneği tarafından desteklenen ve bir hafta sürecek olan etkinlikte çeşitli etnik gruplara ait dans grupları gösterileri ve koro müzik performansları etkinlikleri Tulçalı sanatseverlerle buluşacak.

Yoğun katılımın yaşandığı programda açış konuşmalarından sonra söz alan Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu: “14 yıldır ‘İnteretnik Film Festivali Haftası’ ismiyle düzenlenen bu sene program adı ‘Tulça Çeşitliliğin Temeli’ olan etkinliğe Köstence Yunus Emre Enstitüsü olarak 5 yıl boyunca 5 Türk filmi gösterimiyle katıldık. Bu sene geleneksel Türk el sanatlarından ebru ile karşınızdayız. Bizlere bu imkânı tanıyan başta Avrupa Çeşitlilik Merkezi Derneği olmak üzere tüm organizatörlere hem Romanya’nın hem de Romanya’da bulunan etnik grupların kültür tanıtımında yaptıkları faydalı çalışmalardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra usta öğretici Aimer Bolat tarafından ebru sanatı hakkında bilgilendirme yapıldı ardından gerçekleşen atölye çalışması katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.