Andrei Şaguna Üniversitesinde Türkçe Kursları Açılış Töreni Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Anderi Şaguna Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarının 2015-2016 eğitim dönemi açılış programı 10 Kasım 2016 tarihinde, Andrei Şaguna Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan’ın teşrifleriyle düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Törenin açış konuşmalarında söz alan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aurel Papari, bu etkinliğin anlamlı bir günde gerçekleştiğine dikkati çekerek, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh.” sözünü hatırlatarak Türkiye’nin bugün, gerek bölgesel düzeyde gerek dünya çapında istikrar ve barışın idamesine ve ekonomik kalkınmaya katkısını sunmaya devam ettiğini belirtti. Konuşmasına Yunus Emre’nin “Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” sözleriyle devam eden Papari, Köstence Yunus Emre Enstitüsüne Romanya’daki hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak başarılar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ise konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsü ve Andrei Şaguna Üniversitesi arasında imzalanan protokolle 2013 yılından bu yana üniversitede Türkçe kursları düzenlendiğini belirterek, bir kültürü tanımanın yolunun o ülkenin dilini öğrenmekten geçtiğini söyledi. Türkçenin Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar konuşulan bir dünya dili olduğunu vurgulayan Bozçalışkan, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarının hem Türk kültürel diplomasinin hem de Türk dış politikasının temelini oluşturduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıldönümü ile ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.