Tarihten Günümüze Türk Kadını İsimli Minyatür Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

05 Mayıs 2015 tarihinde,  Dobruca Türk İş Adamları Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu, Yunus Emre Enstitüsü - Köstence Türk Kültür Merkezi işbirliğinde Minyatür Sanatçısı Sayın Gül Özkan’a ait “Tarihten Günümüze Türk Kadını” adlı minyatür sergisi, Köstence Sanat Müzesi’nde düzenlendi. İlki 08 Mart 2015 tarihinde “Kadınlar Günü”ne ithafen Bükreş’te düzenlenen serginin ikinci ayağı 10 Mayıs Anneler günü vesilesi ile Köstence’de sanatseverlerle buluştu.

Sergiye; Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ve Konsolosluk mensupları, Bükreş Silahlı Kuvvetler Ataşesi J. Kur. Alb. Şamil Türk Özkan ve eşi Minyatür Sanatçısı Gül Özkan, Köstence Vali Yardımcısı Levent Accoium, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürleri ve kolej öğretmenleri, Köstence Sanat Müzesi temsilcisi Yrd. Doc. Dr. Pârvan Rus Lelia, KUH Deniz Kuvvetlerinde görevli Binbaşı Ramazan Gürdal, Türk İşadamları Derneği Sayın Zeki Uysal ve dernek üyeleri,  Andrei Şaguna Üniversitesi Başkanı Aurel Papari ve öğretim görevlileri, Ovidius Üniversitesi Tarih Bölümü Dekanı ile öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ile Köstence Sanat Müzesi temsilcisi Yrd. Doc. Dr. Pârvan Rus Lelia söz aldı. Açış konuşmalarında Köstence’de ilk defa yapılan minyatür sergisinin önemine değinildi. Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Minyatür Sanatçısı Gül Özkan, minyatür sanatı ve tarihçesi hakkında kısaca bilgi verdikten sonra eserlerinde neden “Kadın” temasını çalıştığını anlattı. Kültürümüze ait böylesine güzel eserleri Köstenceli sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından keman, piyano ve ud eşliğinde kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Tüm davetlilerin sergiyi gezmesi ve çekilen toplu hatıra fotoğraflarıyla program son buldu. Sergi 05-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında Köstence Sanat Müzesi’nde gösterime açık kalacaktır.