Romanyalı Öğrenciler Yunus Emre’nin Şiirlerini Okudu

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl Eğitim Müfettișliği iş birliği ile “7. Geleneksel Türkçe Șiir Okuma Yarıșması” düzenlendi.

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümü münasebetiyle 2021 yılının UNESCO tarafından "Yunus Emre Yılı" ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak anılması kararına istinaden, bu yıl Geleneksel Türkçe Șiir Okuma Yarıșmasına katılan Romanyalı öğrenciler Yunus Emre’nin şiirlerini okudular.

Köstence ili ve çevre yerleşim birimlerinden toplam 60 öğrencinin katıldığı yarışma çesitli yaş gruplarından oluşan üç kategoride gerçekleştirildi.

Ülke genelinde uygulanan salgın kısıtlamaları sebebiyle yarışma çevrim içi olarak Köstence Yunus Emre Enstitüsünün Facebook hesabı üzerinden yapıldı. Her kategoriden en çok beğeniyi toplayan üç öğrenci Köstence Yunus Emre Enstitüsünün Merkez binasında düzenlenen törende ödüllendirildi.

Ödüller T.C. Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Köstence İl Eğitim Müfettişliği Türkçe Müfettişi İcbal Anefi ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan tarafından takdim edildi.

Diğer Etkinlikler

28 Mayıs 2022 tarihinde Dobruca bölgesindeki devlet okullarına yönelik, Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl...