Köstence Yunus Emre Enstitüsünde Edebiyatseverler Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Romanya Yazarlar Birliği Dobruca Şubesi, Ex Ponto Yayınevi ve Colorama Yayınevi iş birlikleri ile 29 Haziran 2021 tarihinde şair ve yazarların kitap tanıtım programı gerçekleştirildi.

Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan'ın açış konuşmasını yaptığı şiir ve roman kitaplarının tanıtım programına çok sayıda şair, yazar, akademisyen ve edebiyatsever katıldı.

Şair Mihaela Meravei'in 2020 yılında Köstence’de Ex Ponto Yayınevi tarafından basılan, Prof. Dr. Güner Akmolla tarafından Rumenceden Tatarcaya tercüme edilen "Saadet-i ebediye" çift dilli şiir kitabının tanıtımı yapıldı.

Programın devamında yazar Selma Rashid Calil'in "Elmalar Çiçek Açınca" romanının tanıtımı yapıldı. Romanya Yazarlar Birliği Dobruca Şubesi Başkanı Prof. Dr. Angelo Mitchievici, Ex Ponto Dergisi Müdürü yazar Ovidiu Dunăreanu, yazar Güner Akmolla, yazar Emilia Poenaru Moldovan ve yazar Diana Dobrița Bîlea tanıtımı yapılan şiir kitabı ve roman hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Selma Rashid Calil'in romanından okumalarla, Mihaela Meravei ve oğlunun Rumence ve Güner Akmolla'nın da Tatarca şiir okumalarıyla edebiyatseverleri bir araya getiren program sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın Karadeniz’e kıyısı bulunan ve Kuzey Dobruca bölgesinin en büyük şehri olan Köstence’de Yunus Emre Enstitüsü...

Köstence Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde "Romanya'da Türkçeye Adanmış Bir Ömür. Şair Emel Emin. Hayatı,...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Loan N. Roman İl Kütüphanesi iş birliği ile "Dünya Edebiyatında Evrenselliğin İki...