Eforie Sud Cinemascop Açık Hava Sineması’nda Türk Filmi Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, Görsel Sanatlar Forumu tarafından Eforie Sud Cinemascop Açık Hava Sineması’nda düzenlenen Eforie Colorat (Renkli Eforie) Projesine Türk Filmi Günleri ile katıldı.

Söz konusu etkinliğin katılımcıları arasında EUNIC Romanya’ya bağlı Çek Kültür Merkezi, British Council România, Avusturya Kültür Forumu, Polonya Kültür Enstitüsü, Fransız Enstitüsü bulunmaktadır.

Etkinlik sinemaseverleri bir kez daha yıldızların altında Karadeniz kıyısında sinema keyfi yaptırdı.

29 Temmuz’da Bedran Güzel yönetmenliğinin üstlendiği Yol Arkadaşım 2, 30 Temmuz’da ise Onur Bilgetay yönetmenliğini üstlenildiği Aykut Enişte Türk komedi filmleri Eforie Sud Cinemascop Açık Hava Sineması’nda Rumence altyazılı olarak gösterildi.

Film gösterimlerinden önce Yunus Emre Enstitüsü’nün tanıtım filmini izleyen katılımcılara Enstitü faaliyetleri hakkında bilgi verilerek baklava ikram edildi.

Köstenceliler ve Köstence’ye yaz tatili için gelen turistlerin beğenisini toplayan etkinlik, sinemaseverlere açık havada sinema ayrıcalığını yaşattı.

Diğer Etkinlikler

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Tekirgöl Belediyesi iş birliği ile Tekirgöl "Jean Constantin" Açık Hava Tiyatrosu’nda...