Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri ile bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, dünya da İslam’a mal olmuş değerlerimizi genç ve profesyonel sinemacıların gündemine taşıyarak, bu değerler üzerine etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin üretilmesini sağlamayı amaç edinmektedir.

Festival, 7 şehirde yaşamış, 7 İslam büyüğünü tema almaktadır. Festival temaları her yıl değişmektedir. Dünyaya mal olmuş değerleri konu alan festivalde, tema edilen kişilerin, hayatlarından, düşüncelerinden, felsefelerinden, öğütlerinden esinlenerek uyarlanmış, günümüz ve /veya döneminde geçen kısa filmler ve kısa film senaryoları yarışmaktadır.

Dünyanın dört bir yanındaki sinemacıları aynı çerçevede toplayarak ortak paydamızda yeni bir dil oluşturup, 7 şehrin 7 velisini konu alarak sinema dili ile İslam’ı doğru ve anlaşılır şekilde kitlelere anlatmak için festival çalışmalarını sürdürmektedir.

Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olan Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinde; genç ve profesyonel senaristlerin eserleri beyaz perdeye taşınmaktadır.

Festival yarışmalarında senaryo kategorisinde yedi, kısa film kategorisinde dört olmak üzere toplam, on bir ödül verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: www.7kisafilm.com