Türk Halk Müziği Rüzgârı Köstence’de Esti

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu ve Edirne Valiliği işbirliği ile Regina Maria Köstence Ulusal Sanat Koleji ev sahipliğinde 13 Haziran 2015 tarihinde “Türk Halk Müziği Rüzgârı” konseri gerçekleştirildi.

Köstenceli sanatseverler tarafından büyük bir coşkuyla dinlenilen konser, Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan ve Konsolosluk mensupları, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürleri ve kolej öğretmenleri, Binbaşı Ramazan Gürdal, Türk İşadamları Derneği Başkanı Zeki Uysal ve dernek üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’ndan gelen altı kişilik müzisyen gurubunun Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halk müziklerini icra ettikleri konser büyük beğenisini topladı. Konserin ardından, Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan’a onurluğunu takdim ederken program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.