Tekirgöl “Jean Constantin” Açık Hava Tiyatrosu’nda Türk Filmi Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Tekirgöl Belediyesi iş birliği ile Tekirgöl "Jean Constantin" Açık Hava Tiyatrosu’nda Türk Filmi Günleri düzenlendi.

Etkinlikte sinemaseverler yıldızların altında ve çamur banyosuyla ünlü, Romanya'nın sayılı göllerinden biri olan Tekirgöl'ün kıyısında sinema keyfi yaşadı.

30 Ağustos’ta Onur Bilgetay yönetmenliğini üstlendiği Aykut Enişte ve 31 Ağustos'ta ise Şenol Sönmez'in yönetmenliğini üstlendiği Öldür Beni Sevgilim filmleri Tekirgöl "Jean Constantin" Açık Hava Tiyatrosu’nda Rumence altyazılı olarak gösterildi.

Faaliyete T.C. Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Tekirgöl Belediye Başkan Yardımcısı Florin Zisu, Tekirgöllüler ve turistler katıldı.

Film gösterimlerinden önce Yunus Emre Enstitüsü’nün tanıtım filmini izleyen katılımcılara, Enstitü faaliyetleri hakkında bilgi verilerek geleneksel tatlılarımızdan baklava ikram edildi.

Köstenceliler ve Köstence’ye yaz tatili için gelen turistlerin beğenisini toplayan etkinlik, sinemaseverlere açık havada sinema ayrıcalığını yaşattı.

Diğer Etkinlikler

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, Görsel Sanatlar Forumu tarafından Eforie Sud Cinemascop Açık Hava Sineması’nda...