Köstence’de "Yunus Emre ve Mihai Eminescu" Paneli

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Köstence Başkonsolosluğu, Dobruca Türk İş Adamları Derneği ve Köstence Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi tarafından 20 Şubat 2017 tarihinde “Yunus Emre ve Mihai Eminescu” konulu panel düzenlendi.

Köstence Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen programa Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve konsolosluk mensupları, Romanya Müftüsü Murat Yusuf, Dobruca Türk İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Uysal ve dernek üyeleri, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammet Bülbül ve kolej öğretmenleri, Romanya Demokrat Türk Birliği ve Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği dernek temsilcileri, Andrei Şaguna Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari, Romanya Yazarlar Birliği Köstence Şubesi Başkanı Prof. Dr. Angelo Mitchievici, müfettişlik temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açış konuşmaları Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel tarafından yapıldı. Açış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Florentina Nicolae “Eminescu’nun Eserlerinde Rumen Kültür Kökleri”, Prof. Dr. Angelo Mitchievici “Dehanın Durumu: Edebiyat ve Sanat Arasında Mihai Eminescu’nun Görüntüsü” başlıklı çalışmalarını sunarken programa Türkiye’den katılan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah “Yunus Emre ve Türk Dili” ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu “Yunus Emre’nin Düşünce Dünyasında İnsan Sevgisi” konulu çalışmalarını dinleyicilerle paylaştılar. Konuşmacılar Rumen ve Türk kültürünü karşılaştırarak, Mihai Eminescu ve Yunus Emre’nin iki kültürdeki rolüne değindiler.