Köstence’de “Uçurtma ve Çocuk Şenliği”

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya'nın Karadeniz kıyısında faaliyet gösteren Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından 1 Haziran Romanya Çocuk Günü vesilesi ile “Uçurtma ve Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Çocuklar için rengarenk bir şenlik havasında geçen etkinlik boyunca eğlenceli dakikalar yaşandı.

Hem Enstitü merkezinde hem de deniz kıyısında gerçekleşen etkinlikte çocuklar gönüllerince bir gün geçirdi. Enstitü merkezinde aileleriyle birlikte keyifli ve eğitici zamanlar geçiren çocuklar kendi aralarında çeşitli sokak oyunları da oynadılar. Enstitüde görevli eğitmenler aracılığıyla faaliyete katılan bütün çocuklar ebru sanatı ile tanıştırıldı. Hayatlarında ilk kez ebru sanatıyla tanışan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Ebru etkinliğinin ardından sihirbaz tarafından şapkadan çıkarılan güvercin ve elinde bir anda beliren tavşan ve sincap; hem çocukları hem de ailelerini şaşkına çevirdi.

Şenlik, deniz kıyısında uçurtma festivali ve boya savaşı ile devam etti. Küçük büyük herkese uçurtma hediye edildi. Çocuklar anne ve babaların yardımıyla uçurtmalarını hazırladı ve Köstence semalarına yükselttiler. Çocuklar plajda uçurtmalarla beraber keyifli dakikalar geçirdiler.

Şölen toz boya savaşı ile devam ederken rengarenk boyaları birbirine atan çocuklar çok eğlendi.

Çocuklar aileleriyle gönüllerince eğlenirken unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Diğer Etkinlikler

Köstence Yunus Emre Enstitüsü çocuklarımızın sanatsal üretkenliklerini artırmaya yönelik düzenlediğimiz kurslarımızın...

28 Mayıs 2022 tarihinde Dobruca bölgesindeki devlet okullarına yönelik, Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği kültür - sanat etkinlikleri ile Romanya ve Türkiye arasında kültür bağlarını...