Köstence'de Türk Filmi Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Köstenceli sanatseverlerin heyecanla beklediği “Türk Filmi Günleri” 20-22 Mart 2019 tarihlerinde Tomis Mall-Cityplex Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

Faaliyete T.C. Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan ve eşi, Konsolosluk mensupları, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu Ataşesi Nikolai Belera ve eși, Konsolosluk mensupları, Türk Hava Yolları Müdürü Armağan Otlak, DTİAD Başkanı Ömer Karahasanoğlu ve dernek üyeleri, Andrei ŞagunaÜniversitesi Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari Aktör Orhan Aydın, Ovidius Üniversitesi öğretim üyeleri, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammed Bülbül, Türk Birliği ve Tatar Birliği temsilcileri ile Köstenceli filmseverler katıldı.

T.C. Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan yaptığı açış konuşmasında, Türk sinemasının tarihsel gelişim sürecinden söz ederek bugün oldukça iyi durumda olduğunu belirtti. Turan, sinema aracılığı ile Türk kültürünün dünya ile paylaşmanın önemine vurgu yaptı. 

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Türk Filmi Günleri” üç ayrı filmle Köstenceli sanatseverlerle buluştu. Etkinlikte “Annemin Yarası”, “Kocan Kadar Konuş” ve “Bana Masal Anlatma” filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi.