Köstence Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Kursları Sertifika Töreni ve Öğretim Yılı Açılış Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, 18 Eylül 2017 tarihinde merkez ev sahipliğinde “Türkçe Kursları Sertifika Töreni ve 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Programı”nı düzenledi. Programa Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve Konsolosluk mensupları, Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammet Bülbül ve Kolej öğretmenleri, Köstence Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinin yanı sıra keman sanatçısı Alev Gafar ve Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji müzik öğretmeni Abdulvahap Uluata da katıldı.

Programın açış konuşması Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ramazan Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, günün anlam ve önemini misafirlerle paylaştı. Daha sonra sahneye teşrif eden Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel Köstence Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerini tebrik ederek bu faaliyette emeği geçenlere teşekkür etti. Açış konuşmalarının ardından keman hocası Alev Gafar ve Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji müzik öğretmeni Abdulvahap Uluata müzik dinletilerini sundular.

Eğlenceli dakikaların sona ermesiyle beraber Sertifika Töreni'ne geçildi. A.1 ve A.2 kurunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel’in elinden aldı. B.1 kurunu başarıyla tamamlayan kursiyerler de sertifikalarını Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammet Bülbül’den aldı. Çocuklar İçin Türkçe Kulübü'ne katılan öğrencilere katılım belgelerini Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Gürkan Günaydın verdi. Tüm öğrencilerin sertifikalarını almalarının ardından toplu hatıra fotoğrafları çekildi.