Köstence Yunus Emre Enstitüsü 7 Yaşında

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, 14 Kasım 2018 tarihinde, yedinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinliğe T.C. Başkonsolosu Sulhi Turan ve Konsolosluk Mensupları, Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Muhammet Bülbül ve kolej öğretmenleri, Dobruca Türk İşadamları Derneği yöneticileri ve dernek üyeleri, Yüzbaşı Sinem Bayrak Sahan, Doktor Öğretim Üyesi Şuheda Önal, Enstitü öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasında söz alan T.C.Başkonsolosu Sulhi Turan, Yunus Emre Enstitülerinin ülkemiz ve dünya açısından önemine değinirken Enstitünün Köstence’de verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Köstence Yunus Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu ise konuşmasında, 2011 yılından itibaren Romanya’da faaliyetlerini sürdüren Enstitünün Türkçe eğitiminin yanı sıra kültür çalışmaları kapsamında alandaki düşünce ve kültürler arası diyaloğa katkıda bulunduğunu belirtti.

Açış konuşmalarının ardından Enstitünün kültür çalışmaları kapsamında yaptığı konserler,  sergi ve kitap tanıtımları, konferanslar, film gösterimleri ve çeşitli atölye çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlik, yedinci yıl pastasının kesimi ve toplu çekilen fotoğraflarla son buldu.