"Bir Deniz, İki Ülke" Resim Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı

Yazıcı-dostu sürüm

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl Eğitim Başmüfettișliği iș birliği ile "Bir Deniz, İki Ülke" resim yarışmasının sergisi ve ödül töreni 16 Haziran 2022 tarihinde Kültür Merkezinde düzenlendi.

Yarışma, Enstitünün sosyal medya hesapları ve Köstence İl Eğitim Başmüfettișliğine bağlı ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride öğrencilere yönelik okullar üzerinden duyuruların yapılması ile başladı. Çocukların kendi görüş, duygu ve renkleriyle Karadeniz'e komşu olan Türkiye ve Romanya arasındaki dostluk ilişkilerini kağıda dökmesini istenildiği ve dijital ortamda yapılan yarışmaya çok sayıda başvuru gerçekleşti. 

Çocukların, Türkiye – Romanya dostluğuna vurgu yapan resimleri dikkat çekti. Bunun yanında komşuluk ve hoşgörü temaları da resimlerdeki yerini aldı. Yarışmaya başvuru süresinin sona ermesinin ardından resimler sosyal medya üzerinden paylaşılarak halk oylamasına sunuldu. On gün boyunca rekabetin devam ettiği oylamanın sonucunda en çok beğeniyi alan her kategoriden üç resim dereceye girdi. 

Dereceye giren resimleri yapan İsmail Elif, Sonuvar Turan Can, Karaduman Zeynep, Topaloğlu  Zeynep, Livinschi Andreea Bianca, Copoiu Carla Alexandra, Andrei Georgiana Daria, Nicolae Alexandra ve Hagi Salim Melis’e 16 Haziran, Perşembe günü Köstence Yunus Emre Enstitüsü merkez binasında gerçekleşen törenle ödülleri takdim edildi.

“Bir Deniz, İki Ülke” resim sergisinin de açılışı yapılan törende Köstence Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Tuna Balkan yarışmaya katılan tüm öğrencileri Türkiye – Romanya arasındaki asırlık dostluğu boyalar ve renkler ile yansıttıkları için teşekkür ederek kazananları tebrik etti.

Sergi Ağustos ayının sonuna kadar Köstence Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacaktır.