8. Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması ve Ödül Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

28 Mayıs 2022 tarihinde Dobruca bölgesindeki devlet okullarına yönelik, Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl Eğitim Müfettişliği iş birliğinde "8. Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması" Programı gerçekleştirildi.

Köstence ili ve çevre yerleşim birimlerinden öğrencilerin katıldığı yarışma çeşitli yaş gruplarında üç kategoride gerçekleştirilmiştir.

Programa T.C. Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul, Köstence İl Eğitim Müfettişliği Türkçe Müfettişi İcbal Anefi, Köstence okullarında görevli müdürler ve öğretmenler katıldı.

Programın açış konuşmasında söz alan Köstence Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Tuna Balkan Türkçenin ve Türk Kültürünün, kurduğu kültürlerarası köprüye değinerek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere özverilerinden ve Türk diline olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Etkinlikte, Rıfat Ilgaz’ın “Uçurtma”, Yavuz Bülent Bakiler’in “Türkiye’m Anayurdum Sebebim Çarem” ve Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” isimli şiirleri okundu.

Yarışmacıların performanslarının ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri verildi. Köstence’de büyük bir coşkuyla gerçekleşen yarışma, çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Diğer Etkinlikler

Köstence Yunus Emre Enstitüsü çocuklarımızın sanatsal üretkenliklerini artırmaya yönelik düzenlediğimiz kurslarımızın...

Romanya'nın Karadeniz kıyısında faaliyet gösteren Köstence Yunus Emre Enstitüsü tarafından 1 Haziran Romanya Çocuk Günü...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü, düzenlediği kültür - sanat etkinlikleri ile Romanya ve Türkiye arasında kültür bağlarını...

Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl Eğitim Müfettișliği iş birliği ile “7. Geleneksel Türkçe Șiir Okuma...