6. Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması ve Ödül Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

22 Mayıs 2019 tarihinde Dobruca bölgesindeki devlet okullarına yönelik, Köstence Yunus Emre Enstitüsü ve Köstence İl Eğitim Müfettişliği iş birliğinde "6. Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması" Programı gerçekleştirildi.

Köstence ili ve çevre yerleşim birimlerinden toplam 53 öğrencinin katıldığı yarışma; “Türk ve Tatar Türkü Çocukları 0 ve 4. Sınıflar Şiir Kategorisi”,” “Türk ve Tatar Türkü Çocukları 5 ve 8. Sınıflar Şiir Kategorisi”,”Rumen Çocukları 0 ve 8. Sınıflar Şiir Kategorisi” olmak üzere üç aşamada yapıldı.

Program T.C. Köstence Başkonsolosunun eşi Şahinur TURAN, Köstence İl Eğitim Müfettişliği Türkçe Müfettişi İcbal Anefi, Köstence okullarında görevli müdürler, öğretmenler katıldı.

Programın açış konuşmalarında Köstence İl Eğitim Müfettişliği Türkçe Müfettişi İcbal Anefi ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Seher Korucu söz aldı. Açış konuşmalarında Türkçenin ve Türk Kültürünün, kurduğu kültürlerarası köprüye değinilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere özverilerinden ve Türk diline olan ilgilerinden dolayı teşekkür edildi.

Etkinlikte, Arif Nihat Asya’nın “Çocuk”, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Kitabım” ve Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” isimli şiirleri okundu.

Yarışmacıların performanslarının ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri verildi. Köstence’de büyük bir coşkuyla gerçekleşen yarışma, çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile son buldu.