Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması

Yazıcı-dostu sürüm

30 Nisan 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü – Köstence Türk Kültür Merkezi, Köstence İl Eğitim Müfettişliği ve Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu işbirliğinde "Geleneksel Türkçe Şiir Okuma Yarışması " programı gerçekleştirilmiştir.

Köstence ili ve çevre yerleşim birimlerinden toplam 50 öğrencinin katıldığı yarışma; “Türk ve Tatar Türkü Çocukları 1 ve 4. Sınıflar Şiir Kategorisi”,” “Türk ve Tatar Türkü Çocukları 5 ve 8. Sınıflar Şiir Kategorisi”,”Rumen Çocukları 1 ve 8. Sınıflar Şiir Kategorisi” olmak üzere üç aşamada yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Sayın Ali Bozçalışkan, Köstence İl Müfettişliği Türkçe Müfettişi Sayın İcbal Anefi ve Türk İşadamları Derneği Başkanı Sayın Zeki Uysal’ın jüri olarak katıldığı yarışma Mecidiye Kemal Atatürk Ulusal Koleji Türk Tarafı Müdürü Suat Yıldırım, KUH Deniz Kuvvetleri’nde görevli Binbaşı Ramazan Gürdal, Andrei Şaguna Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari ile Köstence okullarında görevli müdürler, öğretmenler ve yarışmacı öğrencilerin teşrifleriyle gerçekleşti.

Programın açış konuşmalarında Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Sayın Ali Bozçalışkan, Köstence İl Müfettişliği Türkçe Müfettişi Sayın İcbal Anefi ve Yunus Emre Enstitüsü – Köstence Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel söz aldı. Açış konuşmalarında Türkçenin ve Türk Kültürünün, kültürlerarası kurduğu köprüye değinilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere özverilerinden dolayı teşekkür edildi.

Yarışmacıların performansları dinlendikten sonra dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Ödüllerin ardından yarışmaya katılan öğrencilerin tamamına katılım belgeleri verildi. Köstence’de büyük bir coşkuyla yapılan şiir yarışması çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile son buldu.